Välkommen att studera hos oss!

På Nova kan du läsa längre och kortare YH-utbildningar, högskoleutbildningar och anpassade utbildningar på heltid, deltid eller på distans. Vi erbjuder en ombonad och personlig studiemiljö med teknik för flexibla studier. Dessutom specialdesignar vi utbildningar på uppdrag av arbetslivet och erbjuder varje termin flera öppna föreläsningar inom varierande ämnesområden.

Visste du att även du som läser distansutbildningar utanför vårt eget utbud är välkommen att använda Nova för att underlätta dina studier? Du kan t.ex. boka ett studierum eller skriva din tentamen hos oss. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor.

Högskoleutbildning eller Yrkeshögskoleutbildning på heltid, deltid och distans

Cirka 500 personer deltar årligen i olika utbildningsinsatser hos oss, och det är arbetslivets behov och efterfrågan som i första hand avgör vilka utbildningar och kurser vi erbjuder.
Högskoleprogram och fristående högskolekurser genomförs i samarbete med olika universitet och högskolor. Yrkeshögskoleutbildningar inom olika yrkesområden och med olika upplägg ger vi både i egen regi och i samarbete med andra utbildningsanordnare. Du tar del av undervisningen på plats hos oss.

Här hittar du hela vårt utbildningsutbud>>

Mer om Yrkeshögskoleutbildningar (YH-utbildningar)

Yrkeshögskoleutbildningar, YH-utbildning, utbildningar heltid deltid distans

Yrkeshögskoleutbildningar (YH) är eftergymnasiala utbildningar som är utformade i samarbete med arbetslivet för att leda till jobb.

Myndigheten för yrkeshögskolan beslutar vilka utbildningar som får statsbidrag. I en längre YH-utbildning består ca 25 % av arbetsplatsförlagd utbildning, s k LIA – Lärande i arbete. Genom LIA får du arbetslivserfarenhet och ett kontaktnät inom branschen. Varje YH-utbildning styrs av en ledningsgrupp, där arbetslivet är i majoritet.

Inom Yrkeshögskolan motsvarar en studievecka 5 YH-poäng. En termin på 20 veckor innebär att du läser 100 YH-poäng per termin, när du studerar på heltid. Efter avslutad utbildning får du en Yrkeshögskoleexamen eller en Kvalificerad Yrkeshögskoleexamen, beroende på utbildningens längd och innehåll. En YH-utbildning berättigar till studiemedel från CSN.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller om du saknar något i vårt utbildningsutbud.

Välkommen att studera hos oss!

Berätta vad du tycker om oss!
Via länken nedan kan du lämna en recension och/eller läsa om våra YH-utbildninar!
reviewSkriv en recension

Snabblänkar