Vinnare Oskarsgalan 2018

Årets Entreprenör 2018 är Christian och Kenth Karlsson med företaget Tyred.se

 

Motivering – Med kreativitet, nytänkande och vilja att utvecklas har företaget lyckats ta nya marker i en traditionell bransch och visar på stark tillväxt. Genom digitalisering och effektivisering av företaget kan Tyred idag erbjuda kvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser. En målmedveten entreprenör som satsar på fortsatt utveckling framåt.

Mer information om Tyred.se hittar du här.

Priset delades ut på Oskarsgalan den 24 mars 2018 av Katharina Hultgren verksamhetsledare Atrinova Affärsutveckling AB och Roger Blezell platschef Scania Oskarshamn.

Frågor och svar årets pristagare:

Hur fick ni idén att starta Tyred?
– Vi ville göra det lättare för våra kunder att ta fram varor som passar deras bil på ett enkelt sätt utan att behöva komma in till oss eller ringa. På så sätt kan slutkonsumenten sitta hemma i lugn och ro och titta på fälgar och däck som de är intresserade utav. Även enklare för oss att kunderna kan beställa sina produkter över nätet, då krävs inte så mycket tid av oss under den korta perioden där alla vill ha sina däck bytta. Vi har ont om tid att hjälpa alla som det är i däck-branschen, så kan man underlätta för oss och kunderna är det en given väg att gå. Helt enkelt försöka bli mer effektiva under perioden då däckbyten ska ske.

Företaget har växt de senaste åren, vad ser ni som viktiga förutsättningar för att ett företag ska kunna växa?
– Kunskap, envishet och ett brinnande intresse att förbättra och utveckla.

Vad är era största utmaningar idag?
– De visioner som vi har idag kräver att man har kapital för att utveckla det till verklighet. Vi skulle vilja ta nästa steg, men vi får tyvärr bromsa oss själva på grund av att vi inte har möjlighet till att utveckla det med de tillgångar som vi själva driver in. Vi får tyvärr lägga utvecklingen åt sidan många gånger för att inte skada företagets levnad.

Vad har ni mest fokus på för framtiden?
– Vi har två stora områden där vi lägger fokus på, det ena är att vi är väldigt trångbodda och skulle vilja bygga ny verkstad. Dels för att underlätta för den verksamhet som är idag och för att kunna hantera den positiva tillväxt som det medför. Det andra är att vi just nu utvecklar en helt ny hemsida igen för att etablera oss mer på den svenska marknaden och få ut den kunskap som vi besitter i området.

Vad anser ni vara företagets viktigaste tillgångar?
– Rätt personal som besitter kunskap och har klara visioner. Ett brinnande intresse för att förbättra.

Vad drev er till att bli egna företagare?
– Däckhandeln över lag har massvis med möjligheter att förbättras. Skapa möjligheter och andra vägar att gå utan att bli hindrad.
Till sist, vilka framgångstips vill ni ge till nya entreprenörer?
Att tro på sig själv och vara envis. Se möjligheter, inte problem.