Vinnare Oskarsgalan 2016

Årets Entreprenör 2016 är Peter Jansson och Kalle Eos med företaget Telecenter AB

Motivering – Årets Entreprenörer har med målmedvetet arbete och genom att alltid sätta kunden i fokus byggt upp ett framgångsrikt serviceföretag i Oskarshamn. Företaget har en stabil och växande verksamhet med god service med högkvalité och har stora utvecklingsmöjligheter i framtiden.

Mer information om Telecenter hittar du här 

Priset delades ut på Oskarsgalan den 9 april 2016 av Katharina Hultgren verksamhetsledare Atrinova Affärsutveckling AB och Jöns Wahlström ordförande i Trinova Akademi och Företagsutvecklingsförening, och VD Oskarshamn Energi AB

Frågor och svar årets pristagare:

Företaget startades 1997 och har idag 20 anställda, hur har er resa sett ut och hur ser ni på framtiden?
– Lite kort sammanfattat har vi gått från butiksförsäljning till ”teknikföretag” inom telekom och säkerhet, det har vi gjort genom stort fokus och mycket utbildningar för att få in mera teknikinnehåll. Första 10 åren hade vi inga anställda men tiden gick och vi fick många kunder och förfrågningar, till slut hann vi verkligen inte med mera. Antingen säga nej eller anställa. Vi valde att satsa och anställa.
Framtiden tror vi på!! Försöker möta den genom ännu mera fokus på teknik. Mycket utbildningar och certifieringar. Vi ser att det finns stor efterfrågan inom de flesta av våra produktområden, säkerhetstänket blir större, ingen vill ha in obehöriga pga både stölder och skaderisken för den som ”hamnat fel”, kraven på t.ex brandlarm ökar genom att försöka minimera driftstopp i produktionen genom ett tidigt larm vid ev brand och IT-sidan ökar också, fiberinstallationerna bara ökar när kraven på snabbare uppkopplingar hela tiden fortsätter.

Företaget har växt de senaste åren, vad ser ni som viktiga förutsättningar för att ett företag ska kunna växa?
– Kompetent, intresserad och lojal personal. Måste ha en fokuserad inriktning och ett riktigt engagemang för att lyckas nå och hjälpa sina kunder. Samtidigt måste även kommun och näringslivsorganisationer vilja ha ett bra klimat genom korta handläggningstider, tillgänglighet och intresserad personal.

Vad drev er till att bli egna företagare?
– Ambition att driva på hårdare i egen regi samt att vi kunde styra produktområdena, inriktningen och arbetssättet.

Vilka framgångstips vill ni ge till nya entreprenörer?
– Långsiktighet, det tar tid att bygga något ”framgångsrikt”. Uthållighet, hårt jobb lönar sig, finns mycket sällan genvägar. Intresse att alltid ”driva på framåt” = allt går. Kunskap, måste kunna sitt yrke och marknaden ordentligt. Måste även vara intresserad av själva företagandet/ekonomin.