Vinnare Oskarsgalan 2019

Årets entreprenör/innovatör 2019 är Nicklas Andersson och Carina Ståhl med företaget Sizes Works.

 

 

Med kreativitet och nytänkande utvecklar och effektiviserar företaget en traditionell bransch. Företaget har industrialiserat tillverkning av flexibla och moderna flervåningshus i trä och genom sin etablering bidrar de starkt till utvecklingen av Oskarshamns näringsliv.

Mer information om Sizes Works hittar du här.

Priset delades ut på Oskarsgalan den 6 april 2019 av Katharina Hultgren verksamhetsledare Atrinova Affärsutveckling AB och Peter Magnusson platschef Scania Oskarshamn.

Frågor och svar årets pristagare:

Berätta kort om hur företaget växte fram?

Företaget har vuxit fram under en länge tid med utgångspunkten att det måste gå att effektivisera byggsektorn. När vi för första gången byggde en fastighet i KL-trä så såg vi möjligheten i materialet. Det en a ledde till det andra och vi såg potentialen att bygga husmoduler i Kl-trä-

Beskriv det innovativa i företagets affärsidé?

Vi bygger hus utifrån ett industrialiserat arbetssätt och inte det traditionella husbyggandet. Vår produkt är genomtänkte in i minsta detalj för att passa ett industrialiserat arbetssätt.

 

Har ni några kärnvärden i företaget i företaget, och i så fall vilka?

Att inget är omöjligt😊

Hållbarhet, kvalité och nytänkande

Vad är era största utmaningar idag och hur ser era utvecklingsplaner ut för framtiden?

Efterfrågan är jättestor så den största utmaningen är att hinna med att växa i samma takt. När man är ett nystartad företag så är även kassaflödet viktigt eftersom det kostar mycket att växa.

Vad anser ni vara företagets viktigaste tillgångar?

Vi har en STOR kunskap om KL-trä, och vi har unika lösningar i våra moduler och vi är ett jättehärligt gäng som tar oss an arbetet med glädje.

Varför föll valet att etablera sig i Oskarshamn?

Vi vill etablera oss mitt i hjärtat av skogens guld – skogen. Vi vill finnas i en industristad och ha tillgång till en hamn.

Sedan har vi fått bra stöd Oskarshamns kommun.