Ledarskap

Fristående högskolekurs

Kursen ger grundläggande kunskaper om ledarskap och behandlar områden som grupprocesser, olika ledarstilar, kommunikation och konflikthantering, stresshantering samt teambuilding. Praktiskt tillämpade moment förekommer för att skapa en djupare förståelse och kunskap kring de områden som kursen behandlar.

Kursens upplägg

Kursen genomförs i samarbete med Högskolan i Halmstad och föreläsningar och seminarier genomförs med videokonferensteknik. Detta innebär att man i klassrummet kopplar upp sig mot Högskolan i Halmstad, följer föreläsningen direkt och har möjlighet att ställa frågor till läraren i Halmstad.

Kursinnehåll

Är du nyfiken på ledarskap, kommunikation och konflikthantering? På den här kursen får du både teoretiska och praktiska kunskaper om det.
Du läser om ledarskap och ledarstilar, grupprocesser och teambuilding och utvecklar din förmåga att analysera olika frågeställningar inom områdena. Du studerar samband mellan kommunikation och konflikthantering, stress och välbefinnande. I kursens praktiska moment tränar du på att diskutera och argumentera för ställningstaganden och tack vare det utveckla djupare förståelse och kunskap.
Den här kursen vid Högskolan i Halmstad läser du på distans via en digital lärplattform. Det är ett fysiskt startmöte i Tylebäck som det är frivilligt att vara med på.

 

Kursinformation hos Högskolan i Halmstad

Grundläggande behörighet för högskolestudier.

Läs mer om behörighet