Öppna föreläsningar – föreläsningar för alla!

Nova erbjuder varje termin flera öppna föreläsningar med varierande innehåll, och till dessa föreläsningar är alla välkomna. Just nu arbetar vi med vårens program.

Har du tips eller önskemål på ämnen?
Hör då gärna av dig till Christine Ström på 0491 – 76 42 90 eller christine.strom@oskarshamn.se

Har du nedsatt hörsel? I våra lokaler har vi ett trådlöst hörselhjälpmedel som kan användas oavsett om du bär hörapparat eller inte, för att förstärka ljudet under föreläsningen. Har du behov av detta hjälpmedel så kontakta oss gärna innan föreläsningen.

13 februari: Framgångsrik försäljning

Föreläsningen med Johan Lindahl ger dig verktygen för att nå bättre resultat och viktigast av allt – nöjda medarbetare och nöjda kunder!

Läs mer

“Johan har en extraordinär förmåga att plocka fram de små detaljerna som gör skillnad. Inga krångliga formler, inga svårbegripliga termer, bara enkla tydliga budskap som leder till eftertanke och utveckling” MATTIAS EVALD SALES MANAGER, BOEHRINGER INGELHEIM

Johan Lindahl är utbildad fil.mag i Human resource and work science, med psykologi som huvudämne. Johan har jobbat 20 år med försäljning och marknadsföring, varav 8 år som företagsledare. Han har bland annat arbetat som marknadschef på IFK Norrköping, samt försäljningschef och skandinavisk compliance chef på det amerikanska läkemedelsbolaget Eli Lilly. 2015 startade han Framgångsrik Försäljning.

 

När: 13 februari, kl. 19:00-20:00
Var: Nova (Varvsgatan 15 i Oskarshamn)
Anmäl dig till: gabriella.johansson@atrinova.se eller på telefon 0491 – 167 00 senast den 10 februari

 

Föreläsningen som är kostnadsfri ges i samarbete mellan Atrinova affärsutveckling och Häradssparbanken i Mönsterås.

Till hösten: När har vi det bra nog?

Om vilka vägar vi kan ta - både som individuella konsumenter och som samhälle – mot mer tillräcklighet.

Läs mer

När har vi det ”bra nog” och hur kan vi tänka om kring vad som är tillräckligt, både på individ- och samhällsnivå, som ett sätt att ta itu med de negativa sociala och miljömässiga effekterna av vår överkonsumtion? Åsas forskning inkluderar intervjuer med personer som har haft ett köpfritt år och ägnat sig åt KonMari-rensning av sina ägodelar, men fokuserar även på strategier för att arbeta mot en minskad konsumtion på lokal, regional och nationell nivå.

Föreläsningen kommer att beröra ämnen som varför det är viktigt att diskutera tillräcklighet ur ett hållbarhetsperspektiv och olika vägar som vi kan ta – både som individuella konsumenter och som samhälle – mot mer tillräcklighet.

Åsa Callmer är nybliven doktor i planering och beslutsanalys vid avdelningen för Urbana och regionala studier på Kungliga tekniska högskolan (KTH). Hennes avhandling handlar om tillräcklighet som idé och praktik – vad är det och vad kan det betyda i ett konsumtionssamhälle?

OBS! Med anledning av Covid -19 har vi beslutat att flytta fram föreläsningen till hösten 2020. Återkommer med nytt datum!
Var: Nova (Varvsgatan 15 i Oskarshamn)