Öppna föreläsningar – föreläsningar för alla!

Nova erbjuder varje termin flera öppna föreläsningar med varierande innehåll, och till dessa föreläsningar är alla välkomna. Anmäl dig via länken under respektive föreläsning.

Har du tips på ämnen att föreläsa kring? Hör då gärna av dig till Caroline Oscarsson på 0491 – 76 42 95 eller caroline.oscarsson@oskarshamn.se.

Har du nedsatt hörsel? I våra lokaler har vi ett trådlöst hörselhjälpmedel som kan användas oavsett om du bär hörapparat eller inte, för att förstärka ljudet under föreläsningen. Har du behov av detta hjälpmedel så kontakta oss gärna innan föreläsningen.

28 februari och 5 mars: Svåra samtal och en fördjupad vardag (FULLBOKAT)

En föreläsning med Torbjörn Helmner

Läs mer

OBS: Båda föreläsningarna är tyvärr fullbokade!

Ibland drabbar oss den tidlösa frågan om livets mening. Hur kan vi ge utrymme för de svåra, djupa och ibland existentiella samtalen i en krävande och stressig vardag, som chef, vårdpersonal, lärare eller bara medmänniska? Finns det plats för omätbar kunskap i vår tid, där begrepp som effektivitet, kvalitetssäkring och evidensbasering är centrala? Kan känslighet och öppenhet för det som inte låter sig mätas vara ett verktyg för att kunna ge svar på svåra frågor och fördjupa mötet med andra i vardagen?

Torbjörn Helmner guidar oss genom den filosofiska teori som beskriver vad omätbar kunskap är. Med dess hjälp målar vi upp en bild av vad det svåra, ibland också konfliktfyllda, samtalet innebär, hur det kan ge svar på livsfrågor och fördjupa mötet med andra.

Torbjörn Helmner är etiklärare på Nova. Master of theology med inriktning etik. Författare till boken ”Gud som metafor”.

 

När: Föreläsningen ges vid två tillfällen, den 28 februari och den 5 mars kl. 18:00 – ca 19:30.
OBS: Båda föreläsningarna är tyvärr fullbokade!

Plats: Nova (Varvsgatan 15 i Oskarshamn), sal Castor