Oskarshamnsföretag nominerat i Venture Cup

Venture Cup är en tävling för morgondagens entreprenörer med syfte att främja svensk tillväxt. Bakom årets nominerade bidrag till Regionfinal Syd står entreprenörer med en geografisk spridning från Oskarshamn till Köpenhamn. Totalt nomineras tio lovande startup-företag i södra Sverige. Ett av dem är det Oskarshamnsbaserade företaget Solid Web & Digital Tools AB med Magnus Pettersson i spetsen. Solid Web & Digital Tools AB har sedan starten ingått i Atrinova Affärsutvecklings inkubator.

 

– Fantastiskt roligt att företaget kvalificerat sig vidare till regionfinalen i Venture cup och vi håller tummarna för att de ska lyckas väl där. Atrinova har varit med och stöttat med affärscoachning redan från idéstadiet och nu är man snart redo för lansering. Min bedömning är att produkten kommer kunna göra stor skillnad för att effektivisera och kvalitetssäkra arbetet inom projekt, säger Katharina Hultgren, verksamhetsledare för Atrinova Affärsutveckling AB.

Magnus Pettersson från Oskarshamn, grundare av On Pointify

Magnus Pettersson grundare till Solid Web & Digital Tools AB har tagit fram mötesverktyget ”On Pointify” som skapar struktur och framdrift i projekt.

 

– Jag har lång erfarenhet från byggbranschen och jobbar idag som byggkonsult och projektledare i flera olika byggprojekt, berättar Magnus Pettersson från Oskarshamn, grundare av On Pointify

 

– On Pointify är ett digitalt mötesverktyg som är fostrande och skapar framdrift i projektet. All kommunikation inom projektet är spårbar och det framgår tydligt vem som har ansvar för vad, samt om denne levererat i tid, fortsätter Magnus Pettersson.

 

– Min målsättning är att On Pointify ska ses som det naturliga valet för alla yrkesgrupper som vill ha möjligheten att genomföra effektiva projektmöten på distans och samtidigt hålla ihop ett gemensamt mål, avslutar Magnus Pettersson som tror på en global marknad.

 

Vinnarna i Regionfinal Syd utses den 20 maj och direktkvalificerar sig till Sverigefinalen i Venture Cup STARTUP som äger rum i Göteborg i september. Där tävlar fyra utvalda företag från respektive region bl. a. om titeln Startup of the Year och en total prissumma på 300 000kr.

Läs mer om On Pointify>>

Läs mer om Venture Cup>>

Läs mer om Atrinovas inkubatorverksamhet>>

Medlemmar i teamet On Pointify: Magnus Pettersson, grundare; Nicklas Erlandsson, affärscoach Atrinova Affärsutveckling AB; Sami Sinervä, affärsutvecklare inom IT och Webb, Sulaco AB och Mathias Lengyel, marknad och teknik, Design from Sweden AB.