20-års jubileum!

Mycket har hänt sedan 1998 när den första fristående kursen i telesystem hölls via telebild från Kungliga Tekniska Högskolan i Kista 1998. Idag arbetar vi inom tre verksamhetsområden: Utbildning FoU och Affärsutveckling.

Visste du att Nova genom åren bland annat har varit med och utbildat 170 drifttekniker, 90 lärare, 80 sjuksköterskor och 20 poliser? Atrinova har utvärderat 210 affärsidéer och har idag 21 projekt som det arbetas aktivt med. Nova har också varit värd för drygt 60 forsknings- och utvecklingsprojekt som har bidragit till att sätta Äspölaboratoriet på världskartan. Nästan 1000 personer från olika delar av Sverige har gått någon av Novas nio KY- och YH-utbildningar. Det tycker vi är värt att fira! Därför hälsar vi alla våra studerande välkomna till oss på kaffe och tårta idag mellan klockan 10:00-14:00. Inbjudan gäller alla er som studerar hos oss idag men även du som läst hos oss tidigare är hjärtligt välkommen!

Extra roligt är det att jubileumstårtan levereras av Johanna Morina som efter att ha gått Företagarskolan i regi av vårt affärsutvecklingsbolag Artinova affärsutveckling under hösten 2017 startade företaget JM´s Cakes. Jag kunde inte låta bli att provsmaka när hon levererade sina mästerverk, så nu kan jag meddela att jag fått en ny favorittårta till sommarens alla fester. En tårta fylld med jordgubbsmousse på svenska jordgubbar, rabarberkompott och spritsade rosor av marängsmörkräm med flädersmak…