Utbildning i tydliggörande pedagogik

Socialförvaltningen i Oskarshamn satsar på kompetensutveckling för sin personal. Under två dagar har ett 50-tal personer utbildats inom tydliggörande pedagokik hos oss. Utbildningen ger grundkunskaper för att på ett enkelt sätt anpassa vardagen och ge mer förutsägbarhet för personer med olika funktionsnedsättningar t.ex. autism.
– Behovet av olika typer av kommunikationsverktyg växer inom vår verksamhet. Det är flera år sedan vi gjorde en liknande utbildningsinsats, utvecklingen går ständigt framåt. Vi har många nyanställda som saknar denna utbildning och i kombination med en allt större mängd brukare med funktionsnedsättningar inom autismspektrumområdet är det viktigt för oss att genomföra denna utbildningsinsats, säger Harriet Hveen Hugosson, områdeschef Omsorg för personer med funktionsnedsättning.
Oskarshamns kommun satsar på utbildning i tydliggörande pedagogik. Två av deltagarna är Charlotte Gustafsson och Simone Johansson

– De här dagarna har gett mig många nya insikter och verktyg för att bemöta brukarna på ett bättre sätt, säger Charlotte Gustafsson som arbetar på gruppbostaden Klippan.

– Jag är jättenöjd med kursen. Det har varit mycket lärorikt och jag har fått med mig många tips och trix som jag kommer att kunna använda direkt i mitt arbete, säger Simone Johansson.

Är du också intresserad av skräddarsydda utbildningar? Läs mer>>