Kostnadsfritt seminarium 11/5

Tillverkningsindustrin kommer att förändras radikalt de närmaste 10 åren. Vilka kommer att överleva? Svaret är egentligen ganska enkelt: De företag som tänker in digitaliseringens och automatiseringens framtida möjligheter och redan idag lyckats reallokera resurser och gjort sig beredda för förändring.

Inbjudan till kostnadsfritt seminarium via Teams: ”Digitalisering inom tillverkningsindustrin”

När: 11 maj kl. 11:00-12:00
Anmäl dig här>>
Du får en länk av oss så snart du är anmäld. Skicka in din anmälan senast den 7 maj

Medverkande föreläsare:


Niclas Fock, Node Manager vid AI Sweden East
Sverige och AI*
Niclas berättar kort om det nationella AI-projektet, hur & vad man kan få hjälp med och varför det behövs ett sådant initiativ. Han kommer även att prata om: Vad AI är, vad AI kan idag, och vad AI inte kan (än). AI, människan och yrkeskunnandet – jobben idag och imorgon. Hur kommer jag igång med AI, och exempel på en AI-transformationsresa.

*Artificiell Intelligens (AI) är en samlingsterm för datasystem som kan känna av sin omgivning, tänka, lära sig och vidta åtgärder.

Roger och Daniel berättar vad Novas kurs ”Digitalisering inom tillverkningsindustrin” har bidragit till i deras verksamhet.


Roger Karlsson, kompetensutvecklare vid Scania AB i Oskarshamn
Roger berättar om vad målbilden var med initieringen av kursen, Scanias erfarenheter runt sitt digitaliseringsarbete, och vad medverkan från kursdeltagare har lett vidare till inom företaget.

Daniel Nilsson, IoT-chef vid Saft Batteries AB i Oskarshamn
Daniel ska dela med sig om Saft:s vision om hur tekniken kan nyttjas och berätta om vilka effekter kursens innehåll har genererat för Saft.

Vill du bli digitaliseringsexpert på ditt företag?

Nova erbjuder kursen ”Digitalisering inom tillverkningsindustrin”. En nio veckor lång kurs på halvfart för dig som arbetar inom tillverkningsindustrin och vill få en övergripande förståelse för olika begrepp och tekniker inom digitalisering. OBS! Kursen är kostnadsfri!

Läs mer om kursen ”Digitalisering inom tillverkningsindustrin” här>>

Har du frågor?
Då är du välkommen att höra av dig till Eva Tar, Koordinator vid Nova – Utbildning FoU och Affärsutveckling.
Maila till Eva på adressen: eva.tar@oskarshamn.se eller ring 0491-76 42 95