Framtidens kärnkraft forskas fram i Oskarshamn

Lyssna gärna till intervjun i P4-Kalmar där vår rektor Bengt Karlsson Moberg pratar om att Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) har fått pengar för att titta på det som kan vara framtidens kärnkraft och att de har valt att förlägga sin forskning till Oskarshamn. ”Vi tror att vi behöver både sol, vind, vatten och en hållbar kärnkraft i en sorts energimix”, säger Bengt Karlsson Moberg.

Oskarshamns kommun har, genom Nova och Atrinova Affärsutveckling en mångårig samverkan med KTH, Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning, och med kärnkraftsindustrin i kommunen, OKG, SKB och Uniper. Samverkan har och kommer framöver att starkt bidra till den industriella utveckling i Oskarshamnsregionen.

”Mycket glädjande besked att KTH får rejäla resurser för att kunna arbeta med kärnteknisk utveckling som i förlängningen bidrar kraftfullt till industriell utveckling här i Oskarshamnsregionen. Samarbetet mellan akademin, den kärntekniska industrin och kommunen är en av nycklarna för en stark utveckling” säger Ingela Ottosson, kommunstyrelsens 1:e vice ordförande i Oskarshamn.

Du hittar mer information här>>