Examensdag för Nova-studenter!

Onsdagen den 30 maj samlades ett 90-personer för att delta i examensceremonin för 35 studenter som avslutade sina utbildningar vid Nova efter två respektive tre års studier. Vi firade dem som läst Drifttekniker, kraft- och processindustri, Specialistundersköterska – äldre samt Sjuksköterskeprogrammet.

Den två förstnämnda utbildningarna är exempel på de yrkeshögskoleutbildningar som Nova ger i egen regi, medan sjuksköterskeutbildningen är ett högskoleprogram som ges av Linnéuniversitetet i samarbete med Landstinget och Nova.

Efterfrågan av kompetens ligger till grund för de utbildningar som startar på Nova, och vi är glada att kunna bidra till utveckling i regionen genom att vara en plattform för eftergymnasial utbildning.

Examensceremonin genomfördes på Badholmen, och innehåller tal av representanter för de olika utbildningarna, musik, utdelning av examensbevis och stipendier.
Ett stort grattis till alla er och lycka till i arbetslivet – ni är efterlängtade!

Drifttekniker, kraft- och processindustri

Sjuksköterskeprogrammet

Specialistundersköterska – äldre

När höstterminen startar kommer vi att ha inte mindre än fem olika yrkeshögskoleutbildningar igång på Nova, förutom sjuksköterskeprogrammet som rullar på som tidigare. Vi ser ett stort intresse för utbildningarna, och räknar med att fylla alla platser. I september startar även en ny omgång av KBT-utbildning steg 1, förutom ett antal kurser.

Du hittar hela vårt utbildningsutbud här>>

Artikel i Oskarshamns-Tidningen>>

Artikel i Nyheterna Östra Småland>>