Hos oss är du och din idé viktigast!

Möjligheterna hos Atrinova är många och vi anpassar processen utifrån just din situation. Processen från idé till företag skapas tillsammans med dig utifrån de resurser och behov som finns. Står du för idén, modet, viljan och kraften så har vi verktygen för att du ska kunna lyckas med din affärsidé.

Vårt erbjudande:

1. Gör din idé till verklighet – start av företag

Hos Atrinova får du stöd och hjälp att utveckla din affärsidé för att kunna starta ett företag. Vi erbjuder kostnadsfri individuell rådgivning under sekretess och har också ett anpassat utbildningsprogram för dig som vill starta företag. Vi har också ett brett nätverk av specialister om du behöver ha tillgång till expertkompetens. Vårt nyföretagarstöd är anpassat utifrån de behov som finns i våra medlemskommuner. Atrinova har ett särskilt uppdrag via Oskarshamns kommun att erbjuda rådgivning och utbildning till blivande entreprenörer i kommunen. Tveka inte att kontakta oss för att bolla din idé.

Vill du veta mer om våra utbildningar hittar du detta här:

Länkar till mer information:

 

2. Inkubator – För dig som har en innovativ idé du vill utveckla

Atrinovas inkubatorsverksamhet erbjuder kvalificerad affärsutveckling till såväl nya innovatörer som befintliga företag som vill utveckla nya produkter och tjänster. Vi är en del av regionens innovationsstödsystem och har ett brett nätverk av rådgivare, experter och har god kunskap om möjliga finansieringslösningar för att kunna gå från idé till att produkten är säljbar på marknaden.

Hos oss får du hjälp att utvärdera idéns unikitet, marknadspotential, teknik och du får stöd att bygga en hållbar affärsmodell samt hitta finansiering för att kunna ta idén vidare.

Vi erbjuder affärsutveckling både genom våra egna affärsutvecklare och kan plocka in expertkompetens vid behov.

Behöver du hitta ett team som du kan utveckla idén tillsammans med kan vi hjälpa till även här.

Vill du veta mer om vårt inkubatorsprogram för att gå från idé till verklighet, så kontakta oss!

 

3. Etablering i regionen

Vill du etablera ditt företag i regionen och vill veta vilka förutsättningar som finns?

Atrinova ger dig stöd i processen och kan hjälpa till att hitta rätt kontakter för att processen ska gå så snabbt och smidigt som möjligt.

Vill du veta mer om etablering av ditt företag i regionen så kontakta oss!

 

4. Finansiering och bidrag

För att utveckla en idé eller ett företag krävs många gånger lite extra kapital. Vi har goda kunskaper kring vilka aktuella bidrag som finns att söka och vi har i vårt nätverk med såväl banker som flera kontakter till riskkapital.

Kontakta oss om du vill ha tips på vilka vägar du ska välja och hur du på bästa sätt kan förbereda dig för att få möjlighet att få finansiering av din idé eller ditt företag.

 

5. Test och demonstration

Har du en innovativ lösning som du behöver testa och visa upp för potentiella kunder?

Vi hjälper dig att hitta lämpliga testmiljöer och kan ge dig stöd i att ansöka om projektmedel och hitta samarbetspartners för att kunna genomföra de tester som behövs. Vi kan via våra starka partners i ägarföreningen bakom Atrinova erbjuda många spännande miljöer där nya innovationer kan testas.

 

6. Samarbetsprojekt

Har du ett större utvecklingsprojekt där du behöver stöd i projektkoordinering, hitta samarbeten/ aktörskonstellationer, finansiering och spetskompetens?

Vi har lång erfarenhet av att koordinera såväl stora som mindre projekt i syfte att skapa utveckling i regionen.