Om högskoleutbildning

Nova erbjuder både fristående kurser och program på högskolenivå i samarbete med olika högskolor och universitet. Sjuksköterskeprogrammet ges i samarbete med Linnéuniversitet, läs mer här om utbildningen här. Varje termin erbjuder vi även ett antal fristående kurser inom olika ämnen. Här nedan kan du läsa mer om hur det fungerar att läsa en fristående kurs hos oss.

Ansökan

Kurserna är sökbara en månad före sista ansökningsdag. I de flesta fall går det bra att göra en sen anmälan även efter sista ansökningsdag. Kurserna söker du på www.antagning.se. Där kan du även hitta mer information om anmälan, sen anmälan och behörighet. I juli respektive december får du ett antagningsbesked via e-post. Glöm inte att tacka ja om du blir antagen eller om du vill behålla din reservplats!

Novas roll

Nova är en resurs för dig som studerar. Som student har du tillgång till våra lokaler och teknik. Här träffar du din studiegrupp för att lyssna på föreläsningar och/eller kanske arbeta i grupp. Personal finns på plats när föreläsningen startar för att se till att det praktiska fungerar. Om du behöver komma hemifrån för att plugga i lugn och ro kan du boka ett studierum. Wifi finns, och även datorer att låna. Om tentor förekommer i kursen skriver du dem vanligen på Nova.

Upplägg

Fristående kurser kan ha olika upplägg. De kurser vi erbjuder innehåller i regel schemalagda moment, som föreläsningar via videokonferens eller tentor. Utbudet av distanskurser är stort. En nätbaserad kurs innebär att du tar del av information, föreläsningar etc. via en digital studieplattform. I vissa kurser förekommer även någon träff på den ansvariga högskolan. Kommunikation via Internet används mer eller mindre i all högskoleutbildning. Därför underlättar det givetvis om du har grundläggande datorvana, men du kan få visst stöd av oss för att komma igång.

Kurser och utbildningar utanför vårt utbud

Hittar du inte det du söker i vårt utbud, kan du klicka här för att söka kurser och utbildningar vid alla Sveriges högskolor och universitet. Om du läser en distansutbildning som inte finns i vårt ordinarie utbud har du ändå tillgång till våra studierum etc. Du kan också få viss support. Kontakta oss i så fall! Tentor kan i många fall skrivas här, läs mer här om hur det fungerar.