Kompetenscentrum inom materialvetenskap

FunMat II

FunMat II är ett kompetenscentrum inom materialvetenskap vid Linköpings universitet. Oskarshamns kommun är partner i kompetenscentrat och deltar via Nova och Oscarsgymnasiet i ett projekt inom kompetenscentret med syfte att hitta verktyg och metoder för att öka antalet gymnasiestudenter som läser vidare på universitetet inom natur- och teknikvetenskap. Från Oskarshamn deltar även SAFT som en industripartner i FunMat II.

Kostnadsfri kurs inom materialvetenskap för industrin

Genom FunMat II och Swerea KIMAB kan vi erbjuda kostnadsfria kurser inom materialvetenskap för företag inom vårt nätverk. Vi kommer att berätta mer om dessa kurser när det närmar sig. Är du intresserad går det också bra att höra av sig till vår koordinator Anna Rockström redan nu. Kontaktuppgifter hittar du här till höger.

Karriärdag för Oscarsgymnasiet

För att gymnasiestudenterna ska få mer information om universitetsstudier och vilka arbeten som kan vänta, arrangeras varje år en Karriärdag. Den genomförs gemensamt av Linköpings universitet, Oscarsgymnasiet och Nova tillsammans med studenter från universitetet och representanter för våra lokala företag.

Karriärdagen 2020>>

Karriärdagen 2019>>

Karriärdagen 2018>>