Karriärdag på Oscarsgymnasiet

För andra året i rad genomför Oscarsgymnasiet, Nova och Linköpings Universitet en gemensam aktivitet på Oscarsgymnasiet den 26 november, Karriärdagen.
Fokus 2019 kommer att vara universitetsstudier med information om ”Allt en blivande universitetsstudent bör veta”.

Arrangemanget sker inom ramen för FunMat-II, ett kompetenscenter för materialvetenskap vid Linköpings universitet. Inom FunMat-II finns förutom forskning inom materialvetenskap även delprojekt inom utbildning och kompetensutveckling.

Syfte med projektet
Att uppmuntra studenter vid gymnasiet att välja högre studier inom naturvetenskap och teknik efter gymnasiet. Detta görs genom att erbjuda aktiviter för både studenter och lärare som möjlighet till gymnasieprojekt på LiU, studiebesök, studieinformation, karriärdagen, vidareutbildning för lärare och inspirationsdagar (Populärvetenskapliga veckan, Vetenskapsdagen).

Målgrupp för Karriärdagen
Gymnasiestudenter åk 2 och åk 3 inom naturvetenskap, teknik, samhälle, estet, el- och energiprogrammet samt industriprogrammet. Karriärdagen vänder sig också till tidigare studenter vid Oscarsgymnasiet och andra som är nyfikna på universitetstudier.

Program 13:00-15:00
Arrangemanget består av mingel bland utställningsmontrar där medverkande företag/organisationer får möjlighet att visa upp sin verksamhet och beskriva möjliga framtidsyrken för de studerande. Deltagarna kommer också att erbjudas föredrag inom årets fokusområde.

Arrangörer
Linköpings universitet, Oscarsgymnasiet, Nova Utbildning, FoU & Affärsutveckling

Vill du boka en monter?
Anmäl ditt företag till Anna Rockström. kontaktuppgifter till Anna hittar du i listen till höger.
OBS! För att ditt företag ska synas på affischer och i annons behöver vi din anmälan senast den 11 oktober. Sista dag för att anmäla medverkan är den 12 november. Vid många anmälningar tillämpas ”först till kvarn”.

Du hittar mer information om forskningsprojektet FunMat II här>>

Medverkande företag: Be-Ge, DAMEN, KSU, OKG, POD, SAFT, SCANIA, SKB, SÖDRA och WSP