Att studera på Nova

Vi erbjuder studierum som kan bokas för grupparbeten och egna studier, lunchrum, stationära och bärbara datorer med internetuppkoppling, utskrifts- och kopieringsmöjligheter m.m. Nova är i regel öppet måndag till fredag kl. 08.00–16.00. Behöver du komma in under andra tider kan du kvittera ut en inpasseringstagg. Wifi finns för den som har med egen dator.

Vi har fem anläggningar för videkonferens. Denna teknik gör det möjligt för lärare och studenter att sitta på olika orter och kommunicera med varandra i realtid. Vi använder oss även av Adobe Connect som är ett webbaserat verktyg för möten och föreläsningar. I våra YH-utbildningar använder de studerande sig av studieplattformen Fronter för information och diskussion, inlämning av uppgifter med mera.

Du som läser distansutbildningar utanför vårt eget utbud är också välkommen att använda Nova för att underlätta dina studier. Du kan t ex boka ett studierum eller skriva din tentamen hos oss.

Oskarshamns stadsbibliotek kan du bland annat boka en tid för att få vägledning av en studiebibliotekarie.

Kontakta oss om du vill veta mer om våra utbildningar och kurser, eller om hur Nova kan vara en resurs för dig i dina studier!