Öppna föreläsningar – föreläsningar för alla!

Nova erbjuder varje termin flera öppna föreläsningar med varierande innehåll, och till dessa föreläsningar är alla välkomna. Anmäl dig via länken under respektive föreläsning.

Har du tips på ämnen att föreläsa kring eller frågor om föreläsningarna är du välkommen att höra av dig till Caroline Oscarsson, 0491 – 76 42 95 eller caroline.oscarsson@oskarshamn.se.

27 mars: När själen får grönska

Om trädgårds- och naturterapi i teori och praktik

Läs mer

Foto: Pernilla Bergdahl

Trädgården är en del av naturen där vi kan utöva friskvård genom att så, gräva och skapa vackra miljöer. Det finns vetenskapliga fakta som förklarar hur och varför naturen har hälsosam effekt på både kropp och psyke. Författare Eva Robild berättar på ett sakligt och personligt sätt hur allt hänger ihop – människorna och träden, forskningen och naturfolkens uråldriga kunskap.

Eva arbetar också som redaktör för SVT:s Trädgårdstider. Hon har skrivit ett 20-tal böcker om trädgård och stresshantering.

När: 27 mars kl. 18:30-20:00

Plats: Nova (Varvsgatan 15 i Oskarshamn), sal Castor

Anmäl dig här

19 april: Personligt ansvar eller individens frihet?

Etiska ställningstaganden och perspektiv i ljuset av #metoo

Läs mer

Etik behandlar övergripande frågor om rätt och fel, ont och gott, frågor om vad som karakteriserar en god människa, ett gott liv och det goda samhället.

I sin föreläsning berör Torbjörn Helmner etiska ställningstaganden och perspektiv på människovärdet som aktualiserats i ljuset av #metoo.

Hur kan vi skapa ett samhälle som bygger på förväntningar, tillit och förtroende istället för rädsla, misstro och fiendskap? Torbjörn presenterar olika historiska värdeuppfattningar och lyfter fram hur etiska riktlinjer fungerar som ett sammanhållande kitt i ett mångkulturellt samhälle.

Torbjörn Helmner är etiklärare på Nova Utbildning, Forskning & Affärsutveckling. Master of theology med inriktning etik. Författare till boken ”Gud som metafor”.

När: 19 april kl. 18:00-19:30

Plats: Nova (Varvsgatan 15 i Oskarshamn), sal Castor

Anmäl dig här

         

Made by Kreation