Öppna föreläsningar – föreläsningar för alla!

Nova erbjuder varje termin flera öppna föreläsningar med varierande innehåll, och till dessa föreläsningar är alla välkomna. Anmäl dig via länken under respektive föreläsning.

Just nu planerar vi för höstens program. Har du tips på ämnen att föreläsa kring? Hör då gärna av dig till Caroline Oscarsson på 0491 – 76 42 95 eller caroline.oscarsson@oskarshamn.se.

3 oktober: Trender och fake news inom mat & hälsa (via videokonferens)

En föreläsning med universitetslektor Anna Blücher

Läs mer

Överraskande, roligt och klokt blir det när Anna föreläser!
Mat är ett hett ämne idag och informationsflödet är fullt av mer eller mindre sann ”fakta”. Vad säger vetenskapen? Anna är universitetslektor vid Linnéuniversitetet där hon under många år har undervisat inom nutrition och mikrobiologi. Anna är en uppskattad föreläsare som fångar sina åhörare och berättar på ett sätt som gör ämnet lätt att ta till sig, och hon har nyligen nominerats till Livsmedelspriset.

Föreläsningen ges i Kalmar, men kan följas via videokonferens till Oskarshamn, samt i efterhand via webben. Aktiviteten är kostnadsfri och vi hälsar alla med intresse för ämnet välkomna att delta!

Föreläsningen arrangeras av Livsmedelsutveckling Sydost som är en del av länets livsmedelsstrategi. Projektet drivs av Regionförbundet i Kalmar län i samverkan med flera lokala parter och delfinansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden.
Läs mer om projektet här.

 

När: 3 oktober kl. 17:30 – ca. 19:30 (inkl. paus, vi bjuder på frukt)

Plats: Nova (Varvsgatan 15 i Oskarshamn), sal Sirius

Anmäl dig till nova@oskarshamn.se senast den 1 oktober.