Öppna föreläsningar – föreläsningar för alla!

Nova erbjuder varje termin flera öppna föreläsningar med varierande innehåll, och till dessa föreläsningar är alla välkomna. Anmäl dig via länken under respektive föreläsning.

Har du tips på ämnen att föreläsa kring? Hör då gärna av dig till Caroline Oscarsson på 0491 – 76 42 95 eller caroline.oscarsson@oskarshamn.se.

Har du nedsatt hörsel? I våra lokaler har vi ett trådlöst hörselhjälpmedel som kan användas oavsett om du bär hörapparat eller inte, för att förstärka ljudet under föreläsningen. Har du behov av detta hjälpmedel så kontakta oss gärna innan föreläsningen.

Angående föreläsningen med Anna Blücher den 3 oktober: Dessvärre kan arrangören Livsmedelsutveckling Sydost inte erbjuda föreläsningen via webben i efterhand som utlovat, vi beklagar detta.

23 oktober: Fördomar och kulturkrockar i vår tid

En föreläsning med Malin Ekman

Läs mer

Malin Ekman kommer till Nova för att föreläsa om kulturmöten och kulturkrockar i dagens Sverige. Vilka kulturskillnader ser vi i vårt land idag och vilka kulturkrockar kan uppstå i mötet med människor från andra kulturer? Hur ser vi på oss själva i Sverige och hur påverkar vår syn på oss själva hur vi möter andra? Malin kommer även att beröra fördomar och varför det är viktigt för oss att kategorisera andra människor.

Malin Ekman är gymnasielärare med lång erfarenhet av att möta människor från olika kulturer. Hon är även huvudlärare på yrkeshögskoleutbildningen Integrationspedagog som genomförs av Nova och Campus Värnamo.

 

När: 23 oktober kl. 18:00 – ca 19:30

Plats: Nova (Varvsgatan 15 i Oskarshamn), sal Castor

Anmäl dig här senast den 22 oktober.